11.11.15

С костюм със змийска окраска новата ГЕРБ съветничка Даниела Симова предупреди опозицията: Внимавайте, хапя!

Ще направя нещо, до което не съм предполагал, че ще стигна. Поради фундаменталната му стойност за българската журналистика ще публикувам изцяло и без редакция статия на Лора Бориславова от югозападния всекидневник Вяра.

До борбената бизнес дама се осмелиха да седнат само новият председател Ивайло Константинов и Йордан Йорданов, издокаран с обувки от крокодилска кожа.

С 19 на 13 гласа Ивайло Константинов нокаутира кандидата от БДЦ за ОбС шеф Георги Райнов, в урната се появи бяла бюлетина.

Златко Славев и Ивайло Шаламанов обявени за модните икони на новия Общински съвет, Ани Йорданова и Дилиана Диканска се очертаха като модните диктаторки на властта в Дупница.

Георги Пехливански шашна залата с костюм и тъмносини маратонки, поздравиха го с рефрена на Пресли "Прави каквото поискаш, но да не си стъпила върху сините ми велурени обувки, скъпа".

Ивайло Константинов, Даниела Симова и Йордан Йорданов

Моден тайфун връхлетя Общинския съвет в Дупница навръх тържествената сесия, на която 33-мата нови съветници се заклеха да служат на народа.

Новата общинска съветничка и хореограф Дилиана Диканска изненада кмета Чимев с питка и мед пред кабинета му

Ивайло Константинов също беше почерпен с питка и мед

Високата и стройна бизнес дама Даниела Симова се превъплъти в истински звяр в невероятен костюм със змийски десен. Съпартийците й коментираха, че това е дискретно модно предупреждение към опонентите й. Герберите са категорични, че със стил Симова предупреждава "Внимавайте, хапя". До нея без страх се осмели да седне само новоизбраният председател на ОбС Ивайло Константинов, който със сивия си костюм пасна до стилната дама. Другият смелчага на фронта, "въоръжен" с обувки от крокодилска кожа, беше Йордан Йорданов. Известно е, че негова слабост са новите обувки.

На съседната редица разцъфна в черно-бяла копринена рокля с нарисувани червени цветя хореографката герберка Дилиана Диканска.

Дилиана Диканска, Виолета Инкьова и Емил Гущеров

Ивайло Шаламанов, Вергил Кацов и Лорета Николова

Кирил Кирилов и Крум Бонев

Манекените в новия ОбС Златко Славев и Ани Йорданова заедно с Георги Пехливански

Ненадмината по хубост в новия ОбС се оказа 29-годишната Ани Йорданова от БСП. Специално за случая тя беше заложила на тесен черен панталон тип пура и невероятно сако със златни орнаменти на ръкавите.

"Това е розата на БСП", коментираха съветниците от ГЕРБ. Ани е интериорен дизайнер и по всичко личи, че изкуството и естетиката са в кръвта й. Като най-очарователен и сърцати се открои 33-годишният й съпартиец Златко Славев, който блесна с италиански чар. Конкурира го само с холивудската си красота и лека агресия съветникът от Народен съюз Ивайло Шаламанов, който прегази шестима кандидат-съветници, като от 10-и стана трети и така успя да влезе в ОбС. Съпартийката му Лорета Николова не изневери на стила си и беше заложила на консервативен костюм. По стил Николова и новата ГЕРБ съветничка Виолета Инкьова бяха като две капки вода.

Костадин Костадинов

Пламен Соколов се обясни в любов на ГЕРБ пред Ивайло Константинов

Новият ОбС в пълен състав

Отец Паликарски, зам.-кметът Крум Милев, културтрегерката Таня Петрова бяга гости на сесията

Пехлински се закани на младите в ОбС, че ще ги надбяга

Георги Пехливански изненада присъстващите, като за първи път се появи неочаквано в костюм с широки ревери от времето на Елвис Пресли и... маратонки. Фенките на червения шаман го поздравиха с хита на Краля на рока:

Е, можеш да ме тръшнеш на земята,
да ми стъпиш на лицето,
да очерниш името ми
сред цялата зала.

Прави всичко, което поискаш, но не-не,
мила, остави обувките ми.
Да не си стъпила върху сините ми велурени обувки.
Можеш да правиш каквото поискаш, но се махни от сините ми велурени обувки.

Можеш да изгориш къщата ми,
да ми откраднеш колата,
да ми изпиеш ликьора
от стара фруктиера.

Прави каквото поискаш, но,
скъпа, разкарай се от обувките ми.
Да не си стъпила върху сините ми велурени обувки.
Можеш да правиш всичко, но остави сините ми велурени обувки.

Линк към песента поздрав от фенките на Георги Пехливански може да видите тук.

Атрактивният съветник откри сесията по молба на областния управител Виктор Янев, който го призова на трибуната заради двете му предимства – Пехливански е най-мъдрият и възрастен общински съветник. Той беше видимо огорчен и от двете определения и срази всички в залата с изявлението: "Дали съм най-мъдрият, не съм сигурен, но може би наистина съм най-възрастният, но като гледам, вие, които се имате за по-млади от мен, как пушите в коридора, искам да ви кажа, че всички мога да ви надбягам".

Георги Райнов беше номиниран за ОбС шеф

Всички в новия ОбС са сигурни, че Константинов не е гласувал за себе си

Станислав Павлов даде своя вот

На изявлението от сърце се смя групата на БДЦ – шефът на ТЕЦ-а Емил Христов, минният инженер Георги Райнов и 37-годишният Пламен Коларски от БДЦ, както и всички пушачи в залата.

Като огнен пламък беше съпартийката на Пламен Соколов – Виолета Серафимова, секретарка на строителния бос Цветан Цветанов, спонсор на Движение 21 в Дупница. Тя беше заложила на огненочервено в косите си и класическа рокля от трико на обръчи. Пламен Соколов беше като Ал Пачино – небрежен, със съдрани дънки, създаващ илюзията "аз не съм от тук и минавам за малко". Той се обясни в любов на ГЕРБ само 5 дни след катастрофата на своя кумир Иван Ибришимов и изстреля на микрофона: "Аз вероятно ще се оттегля от мястото си в ОбС, но искам да декларирам, че моята група от двама души ще бъде безусловно зад кмета. Винаги, г-н Чимев, можете да разчитате на моите 2 гласа и няма да искам от вас нито да си купя кафене, нито да ремонтирам 4-та детска градина като някои от тукашните общински съветници. Ще работя единствено в интерес на града". Пръв избухна в смях Костадин Костадинов, последваха и бури от аплодисменти. Соколов беше забравил, че само преди броени месеци си купи огромен етаж от старата общинска поликлиника само за 80 000 лв, колкото един апартамент, има медицински център.

Моментът, който всички обаче очакваха, беше изборът на нов председател на ОбС. Тук шпаги кръстосаха лидерът на ГЕРБ Ивайло Константинов и зам.-шефът на Мини Бобов дол Георги Райнов, чиято кандидатура изненадващо издигна лидерът на БДЦ Емил Христов броени дни след като заяви, че подкрепя безусловно ГЕРБ. Открита позиция заяви лидерът на ОДБ Костадин Костадинов. Той беше категоричен: "Редно е партията победител да определи председателя". Това предизвика гнева на доскорошния му съпартиец Вергил Кацов, който изригна нервно на микрофона: "Довчера с Костадинов бяхме заедно, но той ни изневери. Защо председателят да не бъде от БДЦ или РБ, или от ОДБ, въпреки че Ивайло Константинов беше отличен председател през миналия мандат? Няма да споменавам БСП, защото ми омръзна да ни слагат в коалиция с тях. Да, ние подкрепихме кандидатурата на д-р Ибришимов, защото вярвахме, че той ще бъде добър кмет. Сега пожелаваме успех на Чимев", каза Кацов, който е кум на Ибришимов и излъга, че стоматологът си е платил дължимите към община Сапарева баня 45 000 лв. данъци и такси за почти подарения му общински хотел Стил в курорта Паничище, който купи по времето на Братя Галеви за жълти стотинки.

Константинов пожъна убедителна победа, като срази опонента си с 19 на 13 гласа. В урната се оказа и една празна бюлетина. По общо мнение това беше бюлетината на Константинов, като морално послание.

Първият административен документ, който подписа Ивайло Константинов, беше оставката на Вергил Кацов, който се отказа от мястото си в ОбС след политическото корабокрушение, което претърпя на отминалите местни избори.

Против Ивайло Константинов гласуваха петимата от БСП – Станислав Павлов, чичото на Иван Ибришимов – Асен Илиев, Златко Славев, Ани Йорданова и Георги Пехливански, тримата от БДЦ, тримата от Народен съюз – Вергил Кацов, Лорета Николова и Ивайло Шаламанов, двамата доктори Крум Бонев и Кирил Кирилов. Освен от ГЕРБ Константинов беше подкрепен от Славчо Павлов и Николай Табаков от РБ, тримата съветници на ОДБ – Костадин Костадинов, Иван Раков и Стоян Стоянов, Пламен Соколов и Виолета Зашева и зеления Йонко Гергов.

Най-щастлив на сесията беше д-р Матей Попниколов, който също се закле, след като влезе в ОбС на мястото на кмета Методи Чимев.

Д-р Матей Попниколов и Йордан Йорданов поздравиха Георги Пехливански от БСП за лъвския скок в листата на партията

"Предстоят хубави дни за Дупница. Молбата ми е да бъдем диалогични, да търсим най-доброто решение и да бъдем критикувани, ако решението не е най-доброто. В Общинския съвет има толкова много млади хора, които се надявам да работят с хъс. За Дупница има добри шансове и трябва да ги оползотворим", каза Ивайло Константинов.

Кметът Методи Чимев и новоизбраните кметове на селата официално се заклеха.

Снимки: Юлияна Колчакова и Дени Милева

Няма коментари:

Публикуване на коментар