22.4.16

Какво иска ЦСКА

Че почти нищо в българския футбол не е наред, не е кой знае каква тайна, но през последната година хаосът във вътрешните турнири мина смятани за невъзможни граници. Ситуацията с най-успешния и популярен клуб в страната ЦСКА изглежда неразбираема дори за хора, навътре във футболните среди, камо ли за странични наблюдатели. Какво искат ЦСКА и феновете, които онзи ден протестираха преди полуфиналния мач за Купата срещу Берое, с две думи?

ЦСКА предлага процедура, от която зависи съществуването на клуба и която е била задействана от Българския футболен съюз десетки пъти преди това - в това число с шампиона от последните години Лудогорец, както и с Берое, като при старозагорци това дори се случва по средата на състезателния сезон. По същество представлява прехвърляне от настоящето дружество на ново на търговската марка, права за участие в първенствата и турнирите, организирани от БФС, и т. н. Това ще позволи на новото дружество да стане правоприемник на старото, намиращо се в процедура по несъстоятелност, която може да продължи с години и при която клубът няма как да получи лиценз за участие в шампионата.

БФС обаче отказва. Защо? Това не се казва.

Неофициално на всички обаче е ясно, че проблемите идват от министър-председателя и футболист-аматьор Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски - и двамата недолюбват човека, свързван с новото дружество - Гриша Ганчев, а освен всичко друго са съсобственици (неофициално, разбира се) в друг софийски клуб - Левски.

Няма коментари: